Kenneln och kontaktuppgifter

I augusti 1977 flyttade jag till Sundsvall, jag hade fått ett löfte om två veckors vikariat på Sundsvalls Djurklinik. Eftersom jag skulle bli veterinär passade det ju utmärkt tyckte jag och tog chansen. Veckorna blev till månader och Hasse, dåvarande pojkvän och numera min man flyttade efter och fick också jobb här i Sundsvall. Vi hittade en lägenhet i Njurunda.

Tanken var att jobba några år, för att sedan studera till veterinär. Nu blev det inte så, jag blev kemist istället, men idag tänker jag tillbaka på åren som jag jobbade hos Ingrid och Margareta med stor glädje och tacksamhet. Mycket som jag lärde mig under de åren har jag verkligen haft nytta av alla år med hundar som jagat och fått valpar, blivit sjuka ibland och så vidare. Det går att sy ihop en sargad nos på köksbordet om det kniper.

Naturligtvis hade jag med mig en släthårig foxterrier från pappas kennel. En hund blev två så småningom och lägenheten byttes ut till ett hus där vi nu bor sedan 1984. Familjen har också utökats med tre barn, Hanna, Maria och Magnus. 1982 blev jag delägare i kenneln och 1989 hade jag min första egna valpkull där mamman var Järvsöstigens Salli och fadern SFJ(g)Ch Int & NordUCh Wolfheart Reduta.

2005 utökades kenneln med en finsk stövare, hanhunden Rappalyckans Fokus som vi hade många trevliga jakter med och som dessutom var en otroligt stabil och trevlig familjehund. Nika Tuskulum importerades från Tjeckien, också en intressant upplevelse och det blev fyra kullar efter henne.

Nu 2023 har mycket hänt och idag finns det en Wachteltik och en ung foxterriertik på kenneln.

Mer info om varje hund finns förstås på Hund sidan. Pappa startade traditionen att döpa tikar som blev kvar i kenneln till namn som börjar på ”S”, vilket jag också försöker hålla mig till.

Lämna ett svar